Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Het marktaandeel van de vastgoedmakelaar blijft toenemen

Samenwerken met een immomakelaar

Uit de woonsurvey van 2018 blijkt dat BIJNA 3 OP 4 VERKOPEN in handen worden gegeven aan een vastgoedmakelaar. Daar waar voor 1980 het marktaandeel van de immomakelaar amper 17,1% bedroeg, is dit in de recentste periode opgelopen tot 73,3%. Bijna 3 op 4 verkopen worden dus in handen gegeven aan een professionele vastgoedbemiddelaar. Nog slechts 20% wordt uit de hand verkocht (of via openbare verkoop).

Bovenvermeld percentage van 73,3% omvat ook de gevallen waarbij een notaris als bemiddelaar optrad. Vanuit de praktijk weten we echter dat dat de voorbije jaren toch minder courant voorkomt. Het leeuwendeel mag men dus op het conto schrijven van de vastgoedmakelaars. Ongeveer 5% van de aankopen gebeurt rechtstreeks van een projectontwikkelaar. Bekijken we de vastgoedberoepen zo in totaliteit (met tevens de openbare verkopen), dan zit het aandeel zeer dicht bij 80%.

De private huurmarkt

De vastgoedmakelaar neemt 37,16% van de verhuringen op de PRIVATE HUURMARKT voor zich. 58,9% van de verhuringen gebeurt door de verhuurder zelf, terwijl de sociale verhuurkantoren een marktaandeel van 3,9% hebben. Die cijfers zijn quasi volledig stabiel sedert 2013.

Bent u op zoek naar een betrouwbare immo makelaar? 

Doe beroep op het deskundig advies van Huyzen. Neem contact op met één van onze kantoren te Antwerpen, Beveren, Lokeren, Dendermonde of Gent. Lees alvast de getuigenissen van tevreden klanten.

Bron: CIB

contacteer ons

Vernieuwen

* Verplichte velden
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan