Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Huyzen - Vastgoedmakelaar Antwerpen, Beveren, Lokeren, Dendermonde en Gent Wat veranderde er in 2017 op wetgevend vlak?
18/12/2017 - Nieuwsbrieven

WAT VERANDERDE ER OP WETGEVEND VLAK IN 2017?

Op 1 april 2017 trad het nieuwe VLAAMS LOGIESDECREET in werking. Dit vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten. Veiligheid en kwaliteit blijven essentieel. Voor elk logies gelden dezelfde basisnormen in verband met (brand)veiligheid, verzekering en hygiëne, aangevuld met meer specifieke uitbatingsnormen per type logies. Elk logies moet je ook verplicht aanmelden. Je kan logies bovendien vrijwillig laten erkennen door Toerisme Vlaanderen, al dan niet met een comfortclassificatie (sterren). De vergunningen en sterren volgens het vorige logiesdecreet blijven nog maximum drie jaar geldig.

Eind november werd KRAKEN een strafbaar feit. Als een pand eerder bewoond was, kan de politie meteen ingrijpen. Krakers kunnen meteen uit het huis worden gezet. Zij worden dan ter plekke van hun vrijheid beroofd, meegenomen en verhoord. Aangezien de krakers huisvredebreuk plegen, zullen ze vanaf nu een celstraf riskeren van maximaal twee jaar.
Ook onbewoonde panden kraken, is strafbaar, maar daarbij verloopt de procedure net iets anders. Als de rechtmatige eigenaar een klacht indient, dan kan de politie een bevel tot ontruiming vragen. Wanneer dat goedgekeurd wordt, zullen de krakers moeten vertrekken. Hun enige optie is dan om beroep aan te tekenen. Op dat moment beslist de vrederechter over het verdere verloop van de zaak. Zo’n procedure kan weken tot maanden duren.

contacteer ons

Vernieuwen

* Verplichte velden
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan