Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Huyzen - Vastgoedmakelaar Antwerpen, Beveren, Lokeren, Dendermonde en Gent Wat heeft 2018 in petto op wetgevend vlak?
18/12/2017 - Nieuwsbrieven

WAT HEEFT 2018 IN PETTO OP WETGEVEND VLAK ?

Op 1 januari 2018 zullen alle steden en gemeenten in Vlaanderen van start gaan met de OMGEVINGSVERGUNNING. Deze verenigt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Ook de verkavelingsvergunningen maken er deel van uit. De vergunningsaanvraag gebeurt digitaal via het Omgevingsloket.

In het voorjaar van 2018 zal de NIEUWE WET OP MEDE-EIGENDOM in werking treden. De modernisatie voorziet onder andere in de versoepeling van de meerderheden binnen de algemene vergadering, de invoering van een verplicht reservefonds (wellicht met mogelijkheid tot opt-out) en de nieuwe samenstelling van de raad van mede-eigendom.

Vanaf het voorjaar zou elke woning in Vlaanderen ook moeten beschikken over een WONINGPAS, een soort digitaal paspoort met alle data en attesten waarover de overheid beschikt. Daarnaast wordt het bestaande EPC (dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is) omgevormd tot een EPC+ met een pak meer informatie (elke woning zal, zoals elektro-apparaten, een energielabel krijgen).

Het nieuwe HUURDECREET zal in werking treden op 1 september 2018. Er werd reeds aangekondigd dat de huurwaarborg opnieuw 3 maanden huur wordt.

De overheid kondigde reeds een hervorming van het KLEIN BESCHRIJF aan. Men zou overschakelen naar een globaal lager tarief voor registratierechten (wellicht op basis van schalen).

Verder zal de VASTGOEDMAKELAARSWET en deontologie geoptimaliseerd worden, wat in het belang van de consument is.

Hopelijk komt er in 2018 ook wat meer duidelijkheid over de concrete implicatie van de aangekondigde BETONSTOP.

Wil u correcte bijstand bij de verkoop of verhuur van uw woning?
Doe beroep op een HUYZEN-makelaar, die op de hoogte is van de laatste wetgeving.
Voor meer informatie : www.huyzen.be of contacteer ons via info@huyzen.be

contacteer ons

Vernieuwen

* Verplichte velden
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan